Brandbase Pallets by Most Architecture, Amsterdam, Netherland Brandbase Pallet Project / MOST Architecture

Dutch firm Most Architecture have created this temporary office from wooden pallets for an Amsterdam advertising company.

The project for advertising agency BrandBase sits in a narrow Dutch canal house that runs 27 metres deep.
The pallet structure is designed in such a way that besides being merely a workplace, the entire element invites you to stand, sit or lay down on the pallets. This open office concept was created to suit the creative advertising agency, with an additional, informal atmosphere.

Find the pallet project on FACEBOOK!

VISIT MOST ARCHITECTURE

Municipal Theater of Guarda by AVA Architects, Guarda, Portugal

AVA Architects completed this theater that is situated in Guarda, a rural part of Portugal. The buildings are located in the central part of the city, south of the historical centre. The site is contiguous with the close-knit urban fabric but does not share a direct relationship with the surrounding public space. The new buildings have been designed for this very particular spot. The complex is composed of two autonomous and differentiated buildings, imposing a certain formal autonomy on them.

The whole complex is very puristic, with the emphasis on the contrast of materials. Enamelled glass next to wood or metal, the trend used in the interior but also exterior.The facade is dominated by glass-fibre, concrete panels, glass and granite. The objective was to create various forms and spaces which will persuade and attract visitors.

Photographes by FG+SG – Fernando Guerra, Sergio Guerra ->visit FG + SG

VISIT AVA ARCHITECTS

L-Shaped House by NAT Architects, Amsterdam, Netherland

NAT Architecten designed this L-shaped house that occupies a lot right between the street an the water.

The side that faces the street is just one level and the side that faces the water is three level with a fully transparent facade. The ground floor is a loft-like space with a timber panel that divides the children’s place to play and the parents place to cook and meet with friends. The other two levels are divided between parent and children so they have their own privacy.

Photos by Peter Cuypers!

Via DigsDigs

VISIT NAT ARCHITECTS

The Fredensborg House by NORM Architects, Copenhagen, Denmark

NORM Architects have recently completed the great interior for a House near Copenhagen, Denmark.

On a sloping property north of Copenhagen, the Fredensborg House is built on five small plateaus connected by steps, reflecting the shape of its surrounding terrain. The house aesthetic is derived from inspirations brought about by the labyrinthine mountain village architecture, those that you may find familiar in Southern Europe, the architecture of Chinese temples, and in the works of modernist Danish architecture Jorn Utzon.

Via dailyicon

VISIT NORM ARCHITECTS

Home 08 by i29 Architects, Amsterdam, Netherland

i29 Architects designed this small apartment of 45 square meters in Amsterdam, completely renovated because of foundation repair.

In it’s new layout all the functions of the house are placed in two wall units. Entrance hall, wardrobe and kitchen equipment are hidden behind a pinewood wall. On the opposite a second wooden wall of the same material is placed. This wall integrated a bench, fireplace and storage. Floor, ceiling and walls are all white. A custom designed table and bench, together with the fireplace are anthracite gray. The simplicity of the design and choice of materials give this apartment lots of space within the limited area.

Other stories of I29 on ArchiDE:
+ Home 07 by i29 Interior Architects, Amsterdam, Netherland
+ Home 06 by i29, Amserdam, Netherland
+ Panta Rhei college interiors by i29 Interior Architects, Amstelveem, Netherland
+ Gummo offices by i29 architects, Amsterdam, Netherland
+Power Office by i29 interior architects, Amsterdam, Netherland

VISIT I29 INTERIOR ARCHITECTS

Modern House Patio by VMX Architects, Amsterdam, Netherland

VMX Architects designed this house that is located in IJburg, Amsterdam, Netherland. In the design of this house there are two classical typologies combined: the patio villa and the manor house, or domus.

Horizontally the house has been divided in three parts. The ground floor is designed as a basement, with the entrance to the house, the storage space, and a large play and hobby room adjoining the garden. The patio with the kitchen is an open space on the first floor. The sitting room, or lounge with a view of the garden and the street, is situated above the kitchen.

The top floor of the house is reserved for the bedrooms and bathroom. The facades of the S-house are clad in bright yellow tiles that clearly sets the house apart from all other houses in the same row.

Vist the website for some other interesting projects! -> VMX ARCHITECTS

VISIT VMX ARCHITECTS

Cargo offices by Group8 and Dynamobel, Switzerland

This eclectic interior architecture of an office building was recently realised by the studio Group8 – project team Christophe Pidoux, Christian Giussoni, Richard Fulop and Marco Neri. The customer is the logistic company Cargo.

The aim was to provide some silent work and conference spaces within the otherwise wide and busy open-plan office. The architects designed very simple space painted in white into which old and disused cargo containers were stacked one upon the other. They are of different colour and so they are in contrast with the white space. This way small offices were created inside the containers painted in white. The concept was developed in collaboration with the Spanish office furniture manufacturer Dynamobel.

Via MAD
Photographes are made by Régis Golay, FEDERAL studio

VISIT GROUP 8

VISIT DYNAMOBEL

The Narrow House by Bassam El-Okeily, Bilzen, Belgium

Bassam El Okeily designed this very interesting house in a small city called Bilzen in Belgium. Bassam El Okeily designed this house for a couple passioned by history and art.

The house has a closed ground floor exterior (entrance & garage) topped by a total transparency in glass. The display window reveals two balconies in skewed positions projection from a white façade.

The lower balcony contains a reading corner for a library belonging to the gentleman of the house, while providing him with a sheltered view of the street. The upper balcony accommodates an artist’s studio, the private domain of his wife. Blue light turn the façade into a spectacular light sculpture after dark.

Architecture become a pretext to chair something else than the sidewalk. A house is a space to live; it could also be a place to remain.

what‘s a house? A space to live, to project our happiness between four walls, then to spread out our vanity outside these walls.

Can there be space for something else?
A space for our melancholy, our scars, Then the luggage of our memories.

It is a narrow house which leaves with its threshold, our thousand and one smooth and invented lives.

It is a narrow house which offers to a narrow street: the history of a man, a woman and their passions.

History of a house imagined to live. But also to remain.

Special thanks to Bassam El Okeily for sharing!
Photography by Tim Van de Velde

Client: Mr Menten & Mss Bienkens
Architect:
Bassam El Okeily
Architect Collaborator :
Karla Menten
Statics:
Ingineer Ten Half

VISIT BASSAM EL OKEILY

Raffinati Store by Blazys Gérard, Montreal, Canada

Designers Alexandre Blazys and Benoit Gérard designed this interior for the Raffinati store that is located  in Montreal, Canada’s Ogilvy building.

The Raffinatti boutique took its conceptual inspiration from the folding and unfolding of the garment. First, a horizontal pliage holds the main garment area and its changing rooms. The second, a vertical intervention holds the second garment area as well as the service point of this high end shop.

The general impact is one of purity. A myriad of whites is used to climate different uses. In fact the serviced and principal circulation is in a glossy finish that allows for a reflection of the user. On the opposite side, the principal shopping area collects a more mat and architectural feel in order to soften the clothing of this line that caters to the female genre.

The garments are suspended on sculptural and airy structures leaving the floor of this 600 square foot space empty of any clutter.

Photography by Steve Montpetit
Via
Contemporist

VISIT BLAZYS GERARD


Villa in St. Niklausen by Niklaus Graber & Christoph Steiger, Switzerland

This Villa based in St. Niklausen, Switzerland has been created by Niklaus Graber & Christoph Steiger Architekten.

The potential of the various spaces unfolds in a sophisticated game of indoor and outdoor areas, which are directed to a spatial sequence. The mutual position of the wings of the building reacts to the different directions of view and sunlight and various outdoor spaces that are created in interaction with the living quarters.

The location and the volumetric organisation of the villa interpret the specific qualities of the site on both a larger and a smaller scale. The topography of the land, which slopes gently down to the lake, the incomparable view and the sunny position generate a multi-structured building that divides the linear plot of land into different areas. Forecourt, court terrace and shore zone form a sequence of specific venues that accompany the inhabitants and visitors from the roads to the lake.

The vertical staggering and the expansion of the building respond in a subtly differentiated way to the different neighbourhoods and inner and outer views while achieving precise settlement in the land.

Photography by Dominique Marc Wehrli

VISIT NIKLAUS GRABER & CHRISTOPH STEIGER ARCHITEKTEN

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.