Brandbase Pallets by Most Architecture, Amsterdam, Netherland Brandbase Pallet Project / MOST Architecture

Dutch firm Most Architecture have created this temporary office from wooden pallets for an Amsterdam advertising company.

The project for advertising agency BrandBase sits in a narrow Dutch canal house that runs 27 metres deep.
The pallet structure is designed in such a way that besides being merely a workplace, the entire element invites you to stand, sit or lay down on the pallets. This open office concept was created to suit the creative advertising agency, with an additional, informal atmosphere.

Find the pallet project on FACEBOOK!

VISIT MOST ARCHITECTURE

House R by Bevk Perović Arhitekti, Bohinj, Solvenia

Slovenian architecture firm Bevk Perovic Arhitekti designed this house that combines a contemporary style inspired by traditional forms with the typical alpine house.

The house has an external wooden skin with sliding panels that reveal large and small openings to maximize the entry of natural light. This modern minimal exterior is complemented by an equally simple interior with large windows, a bright and spacious layout, and a white palette accented by naturally finished woods.

A main staircase both divides the individual living areas in this open-concept layout, but also connects one floor to the next.

Photography by Miran Kambič

Other projects of Bevk Perović Arhitekti on ArchiDE:
+ House D by Bevk Perovic arhitekti, Ljubljana, Slovenia
+ House R by Bevk Perović Arhitekti, Bohinj, Solvenia

VISIT BEVK PEROVIC ARHITEKTI

Hangar Ostréicole by Raum Architecture, Locoal-Mendon, France

French based office Raum Architecture completed this hangar/ house made for oyster cultivation and living quarters in Locoal-Mendon, France.

Photography by Audrey Cerdan
Via Raum

VISIT RAUM ARCHITECTURE

Culture Campus Vleuterweide ‘Informatieplein’ by AEQUO, Utrecht, Netherland

The Dutch design studio AEQUO have designed info station inside the Culture Campus Vleuterweide in Utrecht, The Netherlands.

The info station is shaped as the interior space of a monastery. It contains one large monastery bench, which comprises a multitude of functions upon closer inspection.

Via Contemporist

VISIT AEQUO

Villa Mecklin by Huttunen Lipasti Pakkanen Architects, Finland

Villa Mecklin designed by Huttunen-Lipasti-Pakkanen Architects is located in the Finnish archipelago and was built in 2008.

It sits in a small depressions in the rock, its sheltered terrace extending over the summit of the rock.  In connection with the shoreline sauna, there is also a stove-heated cabin for guests.

The building materials selected for Villa Mecklin are uncontrived, basic ones suited for the archipelago. All wood surfaces have been left untreated and will turn grey naturally.

The floor area of the villa is 70m2 and the sauna is 20m2.

Via Huttunen-Lipasti-Pakkanen Architects

VISIT HUTTUNEN LIPASTI PAKKANEN ARCHITECTS

Home 07 by i29 Interior Architects, Amsterdam, Netherland

Dutch interior architects i29 designed this apartment that features a series of cabinets with laser- cut holes across their surfaces.

This single-family apartment for four people is situated in a stately building in southern Amsterdam, NL.  The original structure, with rooms for staff, a double hall and long hallways with lots of doors has been transformed into a spacious, transparent dwelling full of light and air.

A kitchen in combination with cabinets from floor to ceiling has laser-cut front panels, all spray painted white. This pattern results in a dynamic mixture of open and closed cabinets, the holes also function as integrated handgrips.

The transparency of the object’s skin gives depth to the volume which is complimented by furniture like the Grcic chair one. An atrium with open staircases brings natural light from a large roof light into the living area. Along the open staircase a wall of two stories high is covered with clear pine wood, and connects the two levels.

Upstairs the master bedroom is situated next to a large bathroom with a finish of structured tiles from Patricia Urquola, glass, and wooden cabinets.

Via i29 architects

Other stories of I29 on ArchiDE:
+ Home 06 by i29, Amserdam, Netherland
+ Panta Rhei college interiors by i29 Interior Architects, Amstelveem, Netherland
+ Gummo offices by i29 architects, Amsterdam, Netherland
+Power Office by i29 interior architects, Amsterdam, Netherland

VISIT I29 INTERIOR ARCHITECTS

PISOPISO by Atelier RYO ABE, Kashiwa , Chiba, Japan

Architects Atelier RYO ABE completed this interior for a private house in Kashiwa , Chiba, Japan. Pictures via Aberyo.

Other projects of Ryo ABE, click here

VISIT ATELIER RYO ABE

Sukiya House by Yukiharu Suzuki, Shizuoka Japan

Yukiharu Suzuki designed this residence located in Hamamatsu City, Shizuoka, Japan. The open plan 3-story wood frame and concrete house has an underground balcony with an amazing view. Enjoy the pictures.
Via  Whatwedoissecret

Via Whatwedoissecret

VISIT YUKIHARU SUZUKI

House in Obama by Suppose Design Office, Fukui, Japan

The unique design of the house is inside courtyards. The gardens are placed between the rooms and separate each room.

This house designed by Japanese studio Suppose Design Office in the grounds of a clinic is raised above the car park on piloti. Located in Obama city in Fukui, Japan, the house is divided internally by courtyards between each room. Other projects of Suppose Design Office, see below.

House in Obama is for a family of a president of a company that is located at the opposite side of a road. The site is near the beach, and it has some climatic problems such as damaging from sea breeze. Because of the site condition, the client wanted their residence space closed to the outside environment. The building has piloti because of keeping some space for cars as it was used as a parking lot.

Although skinny steel structure was considered for the piloti, it was designed as Reinforced concrete structure to create more friendly environment for old patients who are high rates for the clinic. The structure answers both conditions to have closed residential space and open parking area.

The construction at the second floor is metal structure that can be a wide span because of the exterior walls as it was designed for truss beams.

Kitchen space, bathrooms, study corners, storage and so on are placed at the boarder line of the building area. Other rooms used as main space of a residence, such as living space, bed room, kids rooms are located inner area to protect from cold air from outside.

The unique design of the house is inside courtyards. The gardens are placed between the rooms and separate each room.

The walls at the courtyards are glass-framed walls, and they create one continuous space of the house, especially when they are opened and connect all space. Because of the courtyards, elements of the rooms and gardens are mixed and interact each other to create space that is hard to define neither inside nor outside. We believe the relationship would create more possibilities of architecture that could be more open and closer to the outside environment.

Via Dezeen

Other projects of Suppose Design Officeon ArchiDE:

+ House in the Kodaira by Suppose Design Office, Tokyo, Japan
+ House in Koamicho by Suppose Design Office, Japan
+ House in Hiroshima by Suppose Design Office, Japan
+ Buzen House by Suppose Design Office, Japan
+ Lodge by Suppose Design Office, Hiroshima, Japan
+ House in Otake by Suppose Design Office, Japan
+ Clinic by Suppose Design Office, Hirosihima, Japan
+ House in Nagoya by Suppose Design Office, Aichi, Japan
+ House in Sakuragawa, Tokyo by Suppose Design Office
+ Nature Factory by Suppose Design Office, Tokyo, Japan
+ House in Nagoya2 by Suppose Design office, Japan

VISIT SUPPOSE DESIGN OFFICE

Woodstock Farm by Rich Joy Architects, Vermont

Even though the architect specialize more in desert house designs he managed to create harmonious shingle-and-stone house and barn.

Rich Joy Architects designed this harmonious farm-house, made out of shingle and stone, located in Vermont.

Woodstock Farm is built on a large site among the Green Mountains with respect to the surrounding environment. Even an unusual linear footage of stone walls 100-200 years old is untouched and still can be found throughout the property.

The house is designed as a family and recreation oriented escape that is able to host many visitors. Besides the main building there is a large guesthouse which can accommodate all these visitors.

Photos by Jean-Luc Laloux

Via DigsDigs

VISIT RICH JOY ARCHITECTS

Blog op WordPress.com.