Villa in St. Niklausen by Niklaus Graber & Christoph Steiger, Switzerland

This Villa based in St. Niklausen, Switzerland has been created by Niklaus Graber & Christoph Steiger Architekten.

The potential of the various spaces unfolds in a sophisticated game of indoor and outdoor areas, which are directed to a spatial sequence. The mutual position of the wings of the building reacts to the different directions of view and sunlight and various outdoor spaces that are created in interaction with the living quarters.

The location and the volumetric organisation of the villa interpret the specific qualities of the site on both a larger and a smaller scale. The topography of the land, which slopes gently down to the lake, the incomparable view and the sunny position generate a multi-structured building that divides the linear plot of land into different areas. Forecourt, court terrace and shore zone form a sequence of specific venues that accompany the inhabitants and visitors from the roads to the lake.

The vertical staggering and the expansion of the building respond in a subtly differentiated way to the different neighbourhoods and inner and outer views while achieving precise settlement in the land.

Photography by Dominique Marc Wehrli

VISIT NIKLAUS GRABER & CHRISTOPH STEIGER ARCHITEKTEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers op de volgende wijze: