Villa extension in wood by O+A Architects, Amsterdam, Netherland


Amsterdam based architects O+A designed an extension tfor a villa near Eindhoven in the Netherlands. The extension includes a glazed conference room and a wood- clad garage below.



O+A was commissioned by a private client to design the addition to a detached villa. The project brief entailed the design of a carport for two cars and a conference space. The villa, designed and built in the 1970s, has an extroverted addition which was completed in the 1990s.



In avoiding a cacophony of material and form, the villa was taken as a starting point for this latest addition. The particular shape of the roof is a result of bureaucratic zoning law limitations, technical limitations in constructing a foundation next to the existing house, and demands in terms of use.


The architectural ambition is especially evident beneath this roof, where the functions ‘conferencing’ and ‘parking’ form two intersecting L-shaped volumes. The climatised conference space is enclosed with minimally detailed, structural glazing. The carport is not climatised and is enclosed with timber boards, which seamlessly continue into the ceiling- and wall finishing.



09Photographs from O+A.

Also check out there other projects!



Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen. logo

Je reageert onder je account. Log uit / Bijwerken )


Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op

%d bloggers liken dit: