Hidden Lines by JVM Studio, Vals, Switzerland


Called Hidden Lines, Amsterdam bsed designer Jeroen van Mechelen of Studio JVM, has created a vaulted, cardboard guest room inside a villa carved out of a mountain in Vals, Switzerland. To see the pictures by Iwaan Baan of the villa, click here!

The angles of the cardboard panels are defined by radials from the circular patio and the contours of the mountain. The design was inspired by a medieval painting called ‘St. Jerome in his study’ by Antonella da Messina and incorporates a guest bedroom and bathroom.

Lightweight cardboard sandwich panels were directly CNC-carved from the design files. In 2 days the cardboard space was simply pieced together by the design team.

Seen on Dailytonic

More cardboard interior on Archide:
+ Cardboard Cloud installation by Fantastic Norway, click here
+ Nothing office by Joost van Bleiswijk and Alrik Koudenburg, click here
+ Cardboard office by Paul Coudamy, click here

VISIT JVM STUDIO

2 thoughts on “Hidden Lines by JVM Studio, Vals, Switzerland

  1. Pingback: Tweets that mention Hidden Lines by JVM Studio, Vals, Switzerland « archiDE -- Topsy.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers op de volgende wijze: