Malvazinky Penthouse by HSH architekti, Prague, Czech Republic

HSH Architekti designed this extension to an a old house from the 1930’s in Prague.

The existing attic space layout of a terrace house from the 1930s was not suitable for the owner’s new requirements. We opted for a radical solution to improve the functional arrangement of the attic space and to significantly increase the total area of the flat.

A new mass with a platform roof extending beyond the floor plan of the building was attached to the existing roof truss.

The new mass of the facia is also reflected in the interior, including the porthole created in response to the vertical layout of the interior. The large view of the porthole faces north towards Prague.

Roof lights situated above the dining and coffee tables deliver light to the living area from the southern side. White surfaces with an oak floor were preserved in the old section of the attic. The new facia is constructed of OSB slabs and covered with titanium and zinc sheet metal on the outside.

Newly introduced elements, such as the bathroom, toilet, kitchen and some furniture are distinguished from the original space by their colour.

Text from the architects
Photographs by Ester Havlová

VISIT HSH ARCHITEKTI

One thought on “Malvazinky Penthouse by HSH architekti, Prague, Czech Republic

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers op de volgende wijze: