Lounge MS by Vaillo + Irigaray, Navarra, Spain

Spanish architects Vaillo and Irigaray designed this Lounge pavilion called MS in Navarra, Spain. The skin of the building is built with plastic tubes that resemble reeds, giving a dynamic look on the outside of the building.

The organizational scheme is due to similar patterns of micro-structures, more in line with geometric patterns of liquid and / or aerosols that Cartesian structures. In establishing a working geometry using “soft” and a unified treatment space “airy”.

The new space is conceived as a continuation of the existing fence, wrapping it all, but hidden: expressing their new identity, not as constructed element, but as a re-forested. A new plant species grown in the surrounding area … the new scalar similarity between elements of “plant” makes the proposal a new understanding of the link with the existing connection.

This species builds a base of recycled plastic tubes of different colors similar to reeds, organizing a braided flexible and deformable organic capability to adapt to any situation and geometry.

Via restaurantandbardesign
Text from the architect, click on the link below for more images!

VISIT VAILLO + IRIGARAY

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers op de volgende wijze: