The Horse on the Ceiling by Zauberscho[e]n, Münster, Germany

This extraordinary building has been constructed by architecture studio Zaubersho(en) from Münster, Germany.

An outbuilding to the constructed library was built in the university campus which has been entitled “The horse on the ceiling” because the ceiling is supported by columns reminding the shape of horse legs galloping. As for the inspiration, photographs of horse legs galloping were used. The whole facade is made from glass, so that passers-by can admire those beautiful and functional moving shapes. To mention one curiosity, the building has been constructed during the study years of the architects, in cooperation with their professor Herbert Buehler from the architectonic studio Buehler und Buehler.

The roof is supported by columns with forms derived from photographs of horses’ legs, while a gap between the new building and the existing stable block illuminates the older brickwork. Rainwater is collected from the roof and cascaded in a curtain of water over the windows.



Photographs are made by Roland Borgmann.

VISIT ZAUBERSCH[E]N

Villa in St. Niklausen by Niklaus Graber & Christoph Steiger, Switzerland

This Villa based in St. Niklausen, Switzerland has been created by Niklaus Graber & Christoph Steiger Architekten.

The potential of the various spaces unfolds in a sophisticated game of indoor and outdoor areas, which are directed to a spatial sequence. The mutual position of the wings of the building reacts to the different directions of view and sunlight and various outdoor spaces that are created in interaction with the living quarters.

The location and the volumetric organisation of the villa interpret the specific qualities of the site on both a larger and a smaller scale. The topography of the land, which slopes gently down to the lake, the incomparable view and the sunny position generate a multi-structured building that divides the linear plot of land into different areas. Forecourt, court terrace and shore zone form a sequence of specific venues that accompany the inhabitants and visitors from the roads to the lake.

The vertical staggering and the expansion of the building respond in a subtly differentiated way to the different neighbourhoods and inner and outer views while achieving precise settlement in the land.

Photography by Dominique Marc Wehrli

VISIT NIKLAUS GRABER & CHRISTOPH STEIGER ARCHITEKTEN

House in Hiroshima by Suppose Design Office, Japan

The unique design of the house is a relationship between the building and its exterior elements.

Japanese architects Suppose Design Office completed this house in Hiroshima that is surrounded by an offset concrete shell to create a series of triangular terraces between the inner and outer walls. The house was designed for a couple with two children, and has a garage, master bedroom and entrance hall on the ground floor.

On the first and second storeys the spaces between the wall and house have been filled with perforated steel, creating terraces that allow light into the courtyards below.  Rooms sit at an angle to the surrounding wall, giving the terraces and courtyards their triangular shape.

The external wall is made of reinforced concrete while the house is a steel frame construction.

Photographs by Takumi Ota.


Other projects of Suppose Design Officeon ArchiDE:

+ House in Obama by Suppose Design Office, Fukui, Japan
+ House in the Kodaira by Suppose Design Office, Tokyo, Japan
+ House in Koamicho by Suppose Design Office, Japan
+ House in Hiroshima by Suppose Design Office, Japan
+ Buzen House by Suppose Design Office, Japan
+ Lodge by Suppose Design Office, Hiroshima, Japan
+ House in Otake by Suppose Design Office, Japan
+ Clinic by Suppose Design Office, Hirosihima, Japan
+ House in Nagoya by Suppose Design Office, Aichi, Japan
+ House in Sakuragawa, Tokyo by Suppose Design Office
+ Nature Factory by Suppose Design Office, Tokyo, Japan
+ House in Nagoya2 by Suppose Design office, Japan

VISIT SUPPOSE DESIGN OFFICE

Freshwater House by Chenchow Little Architects, Sydney, Australia

Chenchow Little Architects designed this beach house in Sydney, Australia. It developed the idea of the operable façade to mediate between the requirements for privacy and shading on a relatively public site adjacent to the beach.

The resulting building is made up of three distinct parts; a podium base, a garden/ living space, and a bedroom volume clad with operable screens; each designed with unique spatial and material qualities.

Via thecoolist
Photography by John Gollings

VISIT CHENCHOW LITTLE ARCHITECTS

House R by Bevk Perović Arhitekti, Bohinj, Solvenia

Slovenian architecture firm Bevk Perovic Arhitekti designed this house that combines a contemporary style inspired by traditional forms with the typical alpine house.

The house has an external wooden skin with sliding panels that reveal large and small openings to maximize the entry of natural light. This modern minimal exterior is complemented by an equally simple interior with large windows, a bright and spacious layout, and a white palette accented by naturally finished woods.

A main staircase both divides the individual living areas in this open-concept layout, but also connects one floor to the next.

Photography by Miran Kambič

Other projects of Bevk Perović Arhitekti on ArchiDE:
+ House D by Bevk Perovic arhitekti, Ljubljana, Slovenia
+ House R by Bevk Perović Arhitekti, Bohinj, Solvenia

VISIT BEVK PEROVIC ARHITEKTI

Pittman Dowell Residence by Michael Maltzan Architecture, La Crescenta, California

Via Architecturelab i found this amazing house, designed by MICHAEL MALTZAN ARCHITECTURE.

The project is a residence for two artists. Located 15 miles north of Los Angeles at the edge of Angeles forest, the site encompasses 6 acres of land originally planned as a hillside subdivision of houses designed by Richard Neutra. Three level pads were created but only one house was built, the 1952 Serulnic Residence. The current owners have over the years developed an extensive desert garden and outdoor pavilion on one of the unbuilt pads. The new residence, to be constructed on the last level area, is circumscribed by the sole winding road which ends at the Serulnic house.

More @ architecturelab
Photographs are made by
Iwan Baan

VISIT MICHAEL MALTZAN ARCHITECTURE

House V by PlanB and Mazzanti Architects, Colombia

Plan B Architects and Mazzanti Architects designed this House that is located near Bogota in Colombia.

Via mad
Photography by Rodrigo Davila

VISIT PLAN B

&


VISIT
MAZZANTI ARCHITECTS

Hangar Ostréicole by Raum Architecture, Locoal-Mendon, France

French based office Raum Architecture completed this hangar/ house made for oyster cultivation and living quarters in Locoal-Mendon, France.

Photography by Audrey Cerdan
Via Raum

VISIT RAUM ARCHITECTURE

Tadao Ando talks about architecture, nature, and life

“Japanese Architect, Tadao Ando is featured in the CNN series, Talk Asia . In this segment, Tadao Ando talks about nature and architecture, nature preservation the US’s role in the environmental situation, the Kyoto Protocol, 2016 Tokyo Olympics project, presentations at Yale and Harvard and the computer era in architecture.”

Via Youtube

eVolo – 2011 skyscraper competition

eVolo Magazine is pleased to invite students, architects, engineers, and designers from around the globe to take part in the 2011 Skyscraper Competition.

The annual eVolo Skyscraper Competition is a forum for the discussion, development, and promotion of innovative concepts for vertical density. It examines the relationship between the skyscraper and the natural world, the skyscraper and the community, and the skyscraper and the city.

The exponential increase of the world’s population and its unprecedented shift from rural to urban areas has prompted hundreds of new developments without adequate urban planning and poor architectural design. The aim of this competition is to redefine what we understand as a skyscraper and initiate a new architectural discourse of economic, environmental, intellectual, and perceptual responsibility that could ultimately modify our cities and improve our way of life.

The use of new materials, technologies, aesthetics, and novel spatial organizations, along with studies on globalization, flexibility, adaptability, and the digital revolution are some of the multi-layered elements that the participants should take into consideration. This is also an investigation on the public and private space and the role of the individual and the collective in the creation of a dynamic and adaptive vertical community.

There are no restrictions in regards to site, program or size. The objective is to provide maximum freedom to the participants to engage the project without constraints in the most creative way. What is a skyscraper in the 21st century? What are the historical, contextual, social, urban, and environmental responsibilities of these mega-structures?

For more information, visit the competition’s official website.

Find out the winners of the 2010 Skyscraper Competition

VISIT eVOLO

Blog op WordPress.com.