New Camper store by Miralles-Tagliabue (EMBT), Sevilla, Spain

EMBT design studio, designed this new store for Camper in the Spanish city of Sevilla. (click here for the making off on video)

When we were asked to designed a store we started to dream… Camper has much to do with “el campo”, that is the countryside, the fields… to walk in the fields… and so we imagined shoes stepping on irregular surfaces, like when we walk on earth.Later, we visited Camper´s factory to see how shoes are made. There we understood we wanted to build our new store the same way Camper shoes are built in Mallorca.

We cut different shoe forms, with hills, without hills, tall, short, for men, for women… we put those flat profiles one next to the other… and that is how our the volume of our new Camper store appeared!

Photographs are made by Pedro Pegenaute
Via noticias arquitectura

VISIT MIRALLE/TAGLIABEU – EMBT

Kwint by SAQ- Studio Arne Quinze, Brussels, Belgium

Studio Arne Quinze (SAQ) a talented conceptual architecture and design firm located in Belgium, have designed this exclusive Kwint restaurant in Brussels. KWINT is located in the heart of the city of Brussels.

SAQ’s design features a custom- made sculptur bar, warm and neutral color palette, the dimensionality of the sculpture emphasizes the horizontality of the space while light reflects off the sculpture and grazes the walls to divide the space and create an intimate, magical experience that is light and refreshing. KWINT refers to the five arched windows in the newly opened restaurant.  The restaurant is enclosed by custom sized glass designed to fit delicately within the heavy existing architecture, creating a strong connection between history and modernization. Through the windows you have some breathtaking views of the city.

Restaurant – Bar Lounge- Delicatessen shop
Mont des Arts 1
1000 Brussels, Belgium

Via Purentonline

VISIT ARNE QUINZE STUDIO!

UXUS to design retail shops in Tate Modern, London, UK

UXUS are pleased to announce they have been appointed by Tate Modern to design retail shops in the Transforming Tate Modern project.

Design consultancy UXUS announced that it has been appointed to design the new retail shops in the existing Tate Modern, housed in the converted Bankside Power Station. As part of the Transforming Tate project, UXUS will design retail stores for the existing Tate Modern, as well as the Herzog & de Meuron-designed extension.

The Transforming Tate Modern project responds to developing art practice and visitor needs with the expanded retail shops providing a greater opportunity to offer an increased and diverse range of books and products in line with the richly diverse requirements of Tate’s customer market.

Creative Director George Gottl states Tate has asked UXUS to produce ‘a brand experience in a supportive role to the galleries, to enhance the experience of visitors and allow them to feel that they are leaving with a piece of the Tate’.

UXUS will begin concept design in February 2010.

ABOUT UXUS
Founded in Amsterdam in 2003, UXUS is an independent award wining design consultancy specializing in strategic design solutions for Retail, Communication, Hospitality, Architecture and Interiors. UXUS creates “Brand Poetry”, fusing together art and design, and creating new brand experiences for its clients worldwide. We define “Brand Poetry” as an artistic solution for commercial needs.  Artistic solutions target emotions; emotions connect people in a meaningful way. Design gives function, art gives meaning, poetry expresses the essence.
Check out the website HERE!

Special thanks to Amy for sharing

+ Previous project of UXUS Design on ArchiDE, click here

VISIT UXUS DESIGN

Lodge by Suppose Design Office, Hiroshima, Japan

Japanese architects Suppose Design Office have completed new hair salon in Hiroshima, Japan, with a band of mirror glass wrapped around the cutting space.

Called ‘Lodge’ the salon is divided into three parts. In place of using walls for separating the room, they used some large strips of mirros which is positioned at customers’ head height and affords a sense of privacy when they are seated.

“When I design, I think about space without any stereotypes. To delete the all common sense in my mind is a key for me to bring up new or beyond ideas of spaces.”

+ House in Otake by Suppose Design Office, Japan
+ Clinic by Suppose Design Office, Hirosihima, Japan
+ House in Nagoya by Suppose Design Office, Aichi, Japan
+ House in Sakuragawa, Tokyo by Suppose Design Office
+ Nature Factory by Suppose Design Office, Tokyo, Japan
+ House in Nagoya2 by Suppose Design office, Japan

Via Designboom

VISIT SUPPOSE DESIGN OFFICE

GAD: Besiktas fishmarket, Istanbul, Turkey

GAD, Global Architectural Development designed this fish market that is located in one of Istanbul’s most populated neighborhoods. More pictures via Designboom

Located in one of Istanbul’s most populated and diverse neighborhoods, Besiktas is an eclectic area with a village-like atmosphere that is in the process of urban renewal. The Besiktas Fish Market is located on a triangular site. It is an iconic venue where many locals and visitors buy fresh fish daily. The construction of the old fish market was in very poor shape and needed to be replaced.

The design solution was to maintain its iconic neighborhood presence, while also reaffirming its welcoming feeling. GAD designed a triangular shaped concrete shell covering the entire site with large openings at street level. The concrete shell provides a column-free interior space, optimizing the project’s programmatic needs. The new design injects a contemporary and pragmatic solution, at once preserving the fish market’s history.

Via Designboom

VISIT GAD (Global Architectural Development)

PostPanic office interior by Maurice Mentjes, Amsterdam, Netherland

Dutch interior and furniture designer Maurice Mentjes, designed a new office interior for the advertising agency PostPanic in Amsterdam, Netherland.

PostPanic is a company with a combination of a design and a production studio that produces both commercial projects for the international advertising, retail, broadcast and music industries and its own internal projects.

In the briefing, functionality was the biggest priority. To ensure a constant quality, PostPanic purposely chooses to produce, direct, design and animate in-house to stay truth to their original vision, once in production. This approach requires that the various departments of PostPanic each have their clearly divided and defined areas. But at the same time PostPanic required to maintain as much as possible the openness and transparency that the place offered.

The design also had to take into account that the workforce fluctuates from 14 to 40, depending on the different stages of production.

Text by Maurice Mentjes
Photography by Arjen Schmitz
Via Dailyicon!

VISIT MAURICE MENTJES

Carina store by Kazuyo Sejima, Tokyo, Japan

Kazuyo Sejima from Sanaa Architects, designed this store in Minami Aoyama in Tokyo. The store called ‘carina‘ is children’s clothing store.

Via detail.cocolog-nifty

VISIT KAZUYO SEJIMA/sanaa

Maison Hermès Window Display by Tokujin Yoshioka, Tokyo

Japanese designer Tokujin Yoshioka has created an very interesting installation in Tokyo for fashion brand Hermès. The installations shows a movie of a woman appears to blow on a scarf hanging in the window.

Called Maison Hermès Window Display, the project is a reinterpretation of a similar installation that was designed by Yoshioka for Hermès in 2004. The installation will run until january 19th 2010.

Some information for Yoshioka himself:

This is a design to introduce a world of fantasy, Hermes’ lively scarves, which now represent one of the significant brand images.

On designing a window-display at the 1F Maison Hermes, I intended to express people’s daily “movements” with a suspicion of humor. There are moments when I perceive a hidden presence of a person in the movements born naturally in daily life. In this installation, I created a space where one can perceive someone behind the scarves as if life were breathed into them.

The window is designed with an image of woman projected on to the monitor. The scarf softly sways in the air in response to the woman’s blow.

Via Cubeme
Check out an interview with Yokujin Yoshioka on Designboom!

VISIT YOKUJIN YOSHIOKA

Office/workshop by Otra Arquitectura Office, Mexico

Otra Arquitectura turned a small abandoned space into new a space for there office and a workshop. The project is located in Monterry, Mexico.

The space is barely 60m2, and built mainly out of ashlar walls covered in several layers of stucco and paint acquired over the years. The initial idea was to strip down the ashlar walls to its original state, to take advantage of its texture and colors, giving the space a warm feeling.

Color is very important in this project, and a range of 5 colors was selected based on the colors of the office’s image and colors already existing in the nearby area, that fit perfectly with the kind of derelict surrounding in which the project is located. The colors are purple, red, orange, yellow and green (plants).

The main space is divided into the office’s lobby and workshop by a garden wall. The flowerpots from the lower garden wall seem to absorb the floor’s purple color, and gently turn into a yellow, as if the flowerpots were pixels in an image. The plants in each flowerpot, combined with the thick 15” ashlar walls, provide the office with a fresh, cool, clean environment.

In the workwhop, vinyl graphics are used in the purple polyurethane covered floor, in the shape of comic bubbles pointing towards the chairs, describing the job of each chair occupant with written sounds.

Behind the executive architect’s chair there is another bubble over clear glass, that is used as a notice board, as if the architect was speaking to its team.

Special thanks to César Bejarano from Otra Arquitectura.
Text and potos are property of Otra Arquitectura.

Photographs by Caroga Foto

VISIT OTRA ARQUITECTURA OFFICE

Grand Cafe Usine by Bearandbunny, Eindhoven, Netherland

A few weeks ago, I passed this cozy cafe in Eindhoven during the Dutch Design Week in Netherland. After some search work, I found some pictures and text via Dezeen. Amsterdam designers Bearandbunny designed the interior of this cafe, that is located in a disused factory in Eindhoven, the Netherlands.

Called Grand Cafe Usine, the cafe is located on the ground floor of the building where the Philips light bulbs were once produced.

The former Philips light tower in Eindhoven is now host to Grand Cafe Usine which is based on the ground floor of this iconic building. In the early days light bulbs for Philips where produced here. Nowadays the building is one of Eindhoven’s well known monuments.

An old Philips poster with the caption: ‘Les plus grandes usines du monde’ was the inspiration for the restaurant. For the concept it was changed into: ‘Usine le plus grand cafe du monde.’ A grand cafe for everyone!

Project Usine concerned the development of an overall concept where the menu, the food as offered, the service as desired, the opening hours, the graphic language and the interior should all bind together.

Bearandbunny therefore first visualised the moments of the day and analysed Usine’s consumers. With these analysis as a base we created the different zones in the restaurant; entrance, kitchen, bar, cafe, brasserie, restaurant, function room, childrens corner, shop, smoking area, office, toilets, storage and the terrace.

When making the lay-out Bearandbunny started by planning the toilet area; we believe that enough space and attention for this particular zone emphasizes the level of service as provided.

A large entrance was created to liaise with the existing architectural language and to get a strong sense of atmosphere. Big windows characterise the architectural aspects of the building and guarantee the interior space has a strong focus towards the outside. However, the raised flooring near the windows creates an intimate atmosphere indoors.

When we refined the details and selected the materials, our main goal was to make the contemporary interior fit flawlessly in the structure and characteristics of this characteristic building.

By combining old and new together in a natural way an atmosphere was created as if Usine has been there already for several years. Bearandbunny was responsable the overall part of the design of the furniture.

Click here for more info and pictures

Photographs are made by Arjen Schmitz.

VISIT BEARANDBUNNY

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.