Hover House by Naf architect & design, Hiroshima, Japan

NAF Architect & design, completed this country with an immense deck surrounded by rice fields and forest in the city Hiroshima, Japan.

Rice fields surround the site, with natural riches around such as a national park, a pond of Junsai -a kind of waterweeds threatened with extinction- and bamboo trees. Stretching out east and west, the site bends like a Japanese character ‘く’ with its corner facing north.

Roads are on both northwest and south sides; the former is higher than the latter by 1 to 1.5 meters. Not to mention the natural environment, to take advantage of the height differences is the key to enhance the potential of this building.

For the fear of water damage caused by the rice fields and ponds around here after rain, the main approach of this building was taken from the higher road. The entire building, which has a widespread deck terrace, is held up altogether to 1.3 meters from ground level by using steal skeletons, and thus, under-floor-space can be used as open space like a pilotis. Since the ground always has a lot of moisture, it is best to get cross breeze in the space. The use of a lifted concrete base makes ventilation even better.

Photographs are made by Noriyuki Yano / Nacasa & Partners

Via housedesigntrend

VISIT NAF ARCHITECT & DESIGN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers op de volgende wijze: