Brione House by Wespi de Meuron Architects, Switzerland

Markus Wespi Jérôme de Meuron architects designed this new residence in Brione sopra Minusio, Switzerland. The building is located on a hill with an overwhelming view on the city.

The new building is located in a privileged but sprawled urban area above Locarno, with an overwhelming view on the city, the surrounding mountains and the lake.

The project is a discrete reaction to a daily subject: to build into a crowded and chaotic urbanized area. Therefore all attributes of a classical house were totally omitted.

Two simple steaning cubes are emerging from the hill – fragmentarily – more associated to the landscape than to the other existing buildings – more alike a wall than a house – and time less.  Habitable interiors are generated through cavities. Two similar big openings, with wooden grids serving as moveable gates, are providing access and view.

Additional light is taken in through courtyards.


The water of the swimming pool, embedded in the valley facing cube, merges perfectly with the lake.

Via Archdaily
Photographes are made by
Hannes Henz

VISIT WESPI DE MEURON ARCHITECTS

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers op de volgende wijze: