Box House by Alan Chu & Cristiano Kato, São Paulo, Brazil

Alan Chu & Cristiano Kato designed this little house on an island on the North coast of the State São Paulo, Brazil. The site is at 100 metres above sea level, next to two enormous rocks.

Before

After

The new building has 2 floors, a white suspended box, where the bedroom is and it is possible to see the continent and the São Sebastião Channel. Under it, at street level, are the living room, kitchen and bathroom. The wood used on some doors and windows, staircase, shelves and furniture are leftovers of material used to make scaffoldings and molds for the white box reinforced concrete structure.

The 3.00 m x 5.00 m white box is supported on one side by an existing retaining wall and on the other by a wall built with stones, a characteristic of local constructions.

This movement shapes the other 3 spaces of the construction, the access yard, between the box and the retaining wall that curves following the parking lot ramp’s floor, the courtyard, between the box and the rock and the void created under the box, where the living room is.

The impact caused by the image of concise volume, in comparison with the large rock’s amorphous exuberance, gives it a strange sensation.

During the work, the caretaker Zé Maria, still not content with his future living quarters, compared it with a can of sardines, a container as those he sees passing through the channel or even a cooler, like those used by beachgoers to carry beer.

Photographs by Djan Chu

VISIT ALAN CHU & CRISTIANO KATO

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers op de volgende wijze: