Buzen House by Suppose Design Office, Japan

Here’s another project from Japanese studio Suppose Design Office, this time a house in Buzen, Japan, where separate structures are connected under a glass canopy. The wooden-clad residence features different courtyards and corridors where children can play under a glazed roof.

Following text is from the architects:

When they are young, places like a narrow path between houses, the edge of a garden, the back of a shed, under the floor, or an open lot are the preferred playgrounds of children.

Rather than a park or garden that was built to be played in, we wanted to make a house with a courtyard that would become a playground naturally. Rather than a collection of rooms, we think of this house as a collection of constructions, and we produced a design that seems to be made out of various different structures.

Paths covered by a glass roof weave between the disconnected structures to create an interior space that feels exterior, a private space that feels public, a hall that feels like an avenue.

In that space the children can run around, you can enjoy a breeze while you eat, read under the sun, and fall asleep watching the stars. There is a charm beyond imagination there, beyond normal home life.

Just like children who use space outside to its full potential, we wanted to make equal the relationship between inside-and out by using the courtyard as a part of everyday life and bringing inside activities outside. Beyond making city streets like courtyards to make them feel closer to houses, we want to continue to try and envision the architecture of the future, moving past the inside-outside relationship to find new types of connections.

+ Lodge by Suppose Design Office, Hiroshima, Japan
+ House in Otake by Suppose Design Office, Japan
+ Clinic by Suppose Design Office, Hirosihima, Japan
+ House in Nagoya by Suppose Design Office, Aichi, Japan
+ House in Sakuragawa, Tokyo by Suppose Design Office
+ Nature Factory by Suppose Design Office, Tokyo, Japan
+ House in Nagoya2 by Suppose Design office, Japan

VISIT SUPPOSE DESIGN OFFICE

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers op de volgende wijze: