Residence O by Andrea Tognon, Teolo, Italy

Italian studio Andrea Tognon designed this refurbishment project in Toleo, Italy.

Text from the architects:

The building we were call to refurbish was built in the 70’s as imitation of vernacular architecture of the Veneto countryside area. Was looking pretty fake.

The floor plan was a square were a corner was missing (so was an L shape). The roof was a concrete slab juting out in a very inelegant and bad proportionated way. So we decide to add the corner that was missing to complete the square floor plane.


Because the total redefinition of the insulation parameter we reshape the profile of the building cutting the old roof edge and redesign the junction between roof and perimetrical walls. The entire interior layout was redesign, all the walls and roof  insulated, the heating system switched to solar energy.

Via Dezeen

VISIT ANDREA TOGNON

2 thoughts on “Residence O by Andrea Tognon, Teolo, Italy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers op de volgende wijze: