House in Otake by Suppose Design Office, Japan

The Otake house is located in the West of Hiroshima prefecture, on a high plateau that neighbors the Kamei Park of the Kamei Castle Ruins. To the South is an industrial region and a beautiful mountain range, and to the North a remarkable view of the Seto Inland Sea and Miyajima. We created a design fitting to these two contrasting and beautiful scenes.

We thought of the North side as the type of scenery you take in and savor, and the South side as the type that you place yourself in.

Structurally we divided the area between load bearing zones and free zones to make a place that could have two personalities at once. The North side is open even while closed, with the bedrooms, kitchen, dining area, and wide apertures to view the distant scenery, which at the same time are functional as load bearing parts of the structure.

We wanted the South side to be as close as possible to being outside, so we got rid of some structural elements and designed a living area and terrace with a 6 meter eave,treating the terraceand living area as equal to create a free space with no division between inside and out.Though there were setbacks after considering the structure necessary to support such a large eave,as well as legal safety standards,the building began to take shape.

By covering the entire building with water proof material used in ship construction we made a unique and detailed building that doesn’t require sealants or tiling. Furthermore, because the glossy, water proof material wraps around the building inside and out uninterrupted, a nature-like space is created where you can take in the outside scenery and the building and surroundings seem to blend together.

By considering views about execution from the planning stage on, we discovered water proof materials previously unknown to us. In much the same way that an object will look different when seen from different angles, by looking at one project from the different view points of planning, structure, and execution we think we were able to move in a better direction.

By rethinking standard practices and personal opinions about structure,utility,form,materials, interiors,and exteriors, we think we can find new possibilities for materials,the relationship of form and space,and the building and its surroundings, in a planning environment that opens up new wonders not found in traditional buildings.

By combining traditional values and new, and breaking down not just the border between inside and out but between the values themselves, we hope to create the buildings of the future.

Photographs are made by Toshiyuki Yano from Nacasa&Partners Inc.

Other stories off Suppose Design Office on archiDE:

+ Clinic in Hirosihima, Japan
+
House in Nagoya, Japan
+
House in Sakuragawa, Japan
+
Nature Factory store, Japan
+
house2 in Nagoya, Japan

VISIT SUPPOSE DESIGN OFFICE

One thought on “House in Otake by Suppose Design Office, Japan

  1. Pingback: House-in-Otake-by-Suppose-Design-Office-Japan : Sysmaya

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers op de volgende wijze: