Farewell Chapel by Ofis Architects, Ljubljana, Slovenia

01

Slovenian office, OFIS Arhitekti have designed  a chapel next to an existing graveyard near Ljubljana in Slovenia.

A farewell chapel is located in a village close to Ljubljana. The site plot is next to the existing graveyard. The chapel is cut into the rising landscape. The shape is following the lines of the landscape trajectories around the graveyard. Three curved walls are embracing and dividing the programs. External curve is dividing the surrounding hill from chapel plateau and also reinstates main supporting wall. Services such as storages, wardrobe restrooms
and kitchenette are on the inner side along the wall.Internal curve is embracing main farewell space. It is partly glazed and it is opening towards outside plateau for summer gatherings. Roof is following its own curvature and forming external porch. The cross as catholic sign is featured as laying feature positioned on the rooftop above the main farewell space. It also functions as luminous dynamic element across the space during the daytime and lighting spark at a night time.
Materials are polished concrete, larch wood, glass

A farewell chapel is located in a village close to Ljubljana. The site plot is next to the existing graveyard. The chapel is cut into the rising landscape. The shape is following the lines of the landscape trajectories around the graveyard. Three curved walls are embracing and dividing the programs. External curve is dividing the surrounding hill from chapel plateau and also reinstates main supporting wall.

01

03

05

Services such as storages, wardrobe restrooms and kitchenette are on the inner side along the wall.Internal curve is embracing main farewell space. It is partly glazed and it is opening towards outside plateau for summer gatherings. Roof is following its own curvature and forming external porch. The cross as catholic sign is featured as laying feature positioned on the rooftop above the main farewell space. It also functions as luminous dynamic element across the space during the daytime and lighting spark at a night time.

04

06

08

Materials are polished concrete, larch wood and glass.

07

12

Inner space: 70m2
External plato: 65 m2
Budget: 180.000 EUR
Invited competition 2005 / 
Construction start 2008 / 
Completed 2009
Navigation: Krasnja, Slovenia


09

Photographs are by Tomaz Gregoric.

MORE PROJECTS OFF OFIS, CLICK HERE!

VISIT OFIS ARHITEKTI

2 thoughts on “Farewell Chapel by Ofis Architects, Ljubljana, Slovenia

  1. Pingback: Farewell Chapel by Ofis Architects, Ljubljana, Slovenia « archiDE | Ljubljana Travel - Culture and Recreation

  2. Pingback: Office, Store & Shop Concrete Container by Ofis Arhitekti, Slovenia | Interior Exterior Architecture Home Design

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers op de volgende wijze: