Brauner Wegner Priehn centre for dentistry by J Mayer H Architects, Hamburg, Germany

01

For today,  another project off J Mayer H Architects, called ‘Brauner Wegner Priehn Centre for detistry’. Mayer Architects completed this interior earlier this year in Hamburg, Germany.

The centre for dentistry is situated in a medical center in Hamburg St. Georg, close to Hamburg’s lively downtown. Free standing core elements divide the open space into different programmatic zones. These elements host independent workstations, an x-ray room and different other medical facilities.

03

04

One rotating element next to the waiting area transforms a closed examination room into a stage for a medical auditorium. Sloped tops of the cores contain indirect lighting with integrated luminous ceilings. The color scheme in blue and brown shades moves freely from floor to wall to ceiling and gives the illusion of an endless space continuum.

05

06

08

10

Photographs by Ludger Paffrath.

Function: Dental Office, Hamburg, Germany
Floor area: 400 m2
Principal material: plaster boards, MDF, rubber, carpet
Designing period: 06/08 – 09/08
Construction period:10/08 –01/09

centre-for-dentistry-by-j-mayer-h-architects-jmh_ltd_grundriss_schnitt_notes

VISIT JMAYER H ARCHITECTS

One thought on “Brauner Wegner Priehn centre for dentistry by J Mayer H Architects, Hamburg, Germany

  1. Pingback: Brauner Wegner Priehn centre for dentistry by J Mayer H Architects … | Dentist Marketing

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers op de volgende wijze: