The Courtyard House by Studio Junction Inc., Toronto

01

This project, called ‘The Courtyard House’, is designed by Studio Junction Inc. and was inspired by an ancient form of architecture and a new form urban thinking.

By converting a contractor warehouse in a mixed-use industrial neighborhood, the ambition was to create a modern, affordable home and studio for a family of four – one which could successfully adapt to a mid-block or laneway situation, where there is no typical front or back. The design of the house is generated by an emphasis on the views and activities of the interior courtyards, where all the windows look inwards.ign of the house is generated by an emphasis on the views and activities of the interior courtyards, where all the windows look inwards.

02

09

03

04

05

07

06

Photos by Rob Fiocca and Peter Tan

VISIT STUDIO JUNCTION INC.

One thought on “The Courtyard House by Studio Junction Inc., Toronto

  1. Pingback: Courtyard Design Expands Living Space «

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers op de volgende wijze: