Villa Berkel by Paul De Ruiter, Netherland

014

Villa Berkel is a villa located in Veenendaal, Netherland. It is build on a site what was formerly occupied by a bungalow dating from the nineteen seventies. The owners wanted to remodel the bungalow, but decided on the advice of Paul de Ruiter to demolish the bungalow and make room for a completely new design.

02

035

 

044064

The new villa, covered with dark wood and glass, maintain the line between inside and outside, between private and public, dividing the plot in three long strips at right angle to the road. The bottom and southernmost strip is reserved for the garden, the middle strip contains the villa itself and the most northerly strip provides access to the house, with the drive and parking space.

The house is also divided into three strips. The easter section, on the street side, contains the public functions: entrance, study, kitchen and sitting room; while the western section, furthest from the street, is reserved for the intimate activities: corridor that acts as TV lounge, bedrooms and bathroom. Each function has its own zone within the house, which can be cut off by translucent sliding walls.

03

072

The house is entirely focused on the garden. Every room in the villa looks directly out on to the garden. The spacious wooden terrace forms a room outdoors, with an integrated bathtub, partly covered by a wooden awning supported on steel brackets.

 

05

 

ArchitectPaul de Ruiter
LocationVeenendaal, Netherlands
Project Year2003-2004

VISIT PAUL DE RUITER

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers op de volgende wijze: