House in Hiroshima by Suppose Design Office, Japan

The unique design of the house is a relationship between the building and its exterior elements.

Japanese architects Suppose Design Office completed this house in Hiroshima that is surrounded by an offset concrete shell to create a series of triangular terraces between the inner and outer walls. The house was designed for a couple with two children, and has a garage, master bedroom and entrance hall on the ground floor.

On the first and second storeys the spaces between the wall and house have been filled with perforated steel, creating terraces that allow light into the courtyards below.  Rooms sit at an angle to the surrounding wall, giving the terraces and courtyards their triangular shape.

The external wall is made of reinforced concrete while the house is a steel frame construction.

Photographs by Takumi Ota.


Other projects of Suppose Design Officeon ArchiDE:

+ House in Obama by Suppose Design Office, Fukui, Japan
+ House in the Kodaira by Suppose Design Office, Tokyo, Japan
+ House in Koamicho by Suppose Design Office, Japan
+ House in Hiroshima by Suppose Design Office, Japan
+ Buzen House by Suppose Design Office, Japan
+ Lodge by Suppose Design Office, Hiroshima, Japan
+ House in Otake by Suppose Design Office, Japan
+ Clinic by Suppose Design Office, Hirosihima, Japan
+ House in Nagoya by Suppose Design Office, Aichi, Japan
+ House in Sakuragawa, Tokyo by Suppose Design Office
+ Nature Factory by Suppose Design Office, Tokyo, Japan
+ House in Nagoya2 by Suppose Design office, Japan

VISIT SUPPOSE DESIGN OFFICE

Tadao Ando talks about architecture, nature, and life

“Japanese Architect, Tadao Ando is featured in the CNN series, Talk Asia . In this segment, Tadao Ando talks about nature and architecture, nature preservation the US’s role in the environmental situation, the Kyoto Protocol, 2016 Tokyo Olympics project, presentations at Yale and Harvard and the computer era in architecture.”

Via Youtube

Mountains and Opening House by EASTERN Design Office, Takarazuka, Japan

The lower floor fully utilizes the slope of the mountain. The hidden areas become mountains、while the areas that is required light become valleys. These rolling undulations are all part of the design.

Japanese architects of EASTERN Design Office completed a studio supported above the residence on two mounds of crushed marble.

The project is located in Takarazuka city and is a home and studio for a footwear designer. The living areas are on the lower floor, sheltered on three sides by the earth of the sloping site.

The outside (exterior) mountain is formed into a mound by piling up soil excavated from the slope. The surface of the mound is a type of raw material made from crushed marble called “Kansui”. Glittering fragments of crushed marble on a whity surface shine brilliantly. There are two white mountains. The living quarters are inside the white mountain while atop the white mountainous wave is a deck.

One of the two white mountains functions as a structural support for this building, while the other mountain conceals the bathroom. These two mountains are also set into the living spaces of the residential quarters. More info via dezeen..

Photographs are made by Koichi Torimura.
Via Dezeen

Other projects of EASTERN Design Office on ArchiDE:

+ Slit House by Eastern Design Office, Shiga, Japan

VISIT EASTERN DESIGN OFFICE

House KN by Kochi Architects Studio Kanagawa, Japan.

Tokyo based firm Kochi architects studio completed this house that is located in the suburban prefecture of Kanagawa, Japan.

It’s design began with a box that was sliced to create a large void, allowing the garden to be enveloped by the house. An outdoor patio on the second floor is also strategically placed to make use of this unique slice.  Kochi architects interestingly solved the problem of privacy in closely build colony of houses. The patio is opened and at the same time saved from eyes from surroundings.

Kochi architects studio is a Tokyo based firm which works on a variety of architectural projects from residences to stores, as well as furniture and lighting products.

Via news.architecture

VISIT KOCHI ARCHITECTS STUDIO

Double 00 09 Boutique by Koichi Futatsumata /CASE-REAL, Fukuoka, Japan

“One big curve expands obliquely into the inside considering the view from a street in front and the movement line and another gentle curve of the ceiling links in three dimensions.”

Koichi Futatsumata of CASE REAL designed this boutique that is located in Fukuoka, Japan. The store was designed for the Japanse retailer Alohanine and features a very minimalist and clean interior.

First, I analyzed the given environment (the arrangement of the construction to the front street and the site). Then, I thought that the space construction should be intelligent, mysterious and deep to lead the movement lines into the store, with a glance of people who pass the street would be naturally drawn to the store. Therefore, I used these two curves together, one is the wall curve expanding from the outside and the other one is the ceiling curve like a cave. Then I studied deliberately how to tie and organize these shapes.

Via furfin+ minimalismi

Photography by Hiroshi Mizusaki

VISIT CASE-REAL

Sukiya House by Yukiharu Suzuki, Shizuoka Japan

Yukiharu Suzuki designed this residence located in Hamamatsu City, Shizuoka, Japan. The open plan 3-story wood frame and concrete house has an underground balcony with an amazing view. Enjoy the pictures.
Via  Whatwedoissecret

Via Whatwedoissecret

VISIT YUKIHARU SUZUKI

House in Obama by Suppose Design Office, Fukui, Japan

The unique design of the house is inside courtyards. The gardens are placed between the rooms and separate each room.

This house designed by Japanese studio Suppose Design Office in the grounds of a clinic is raised above the car park on piloti. Located in Obama city in Fukui, Japan, the house is divided internally by courtyards between each room. Other projects of Suppose Design Office, see below.

House in Obama is for a family of a president of a company that is located at the opposite side of a road. The site is near the beach, and it has some climatic problems such as damaging from sea breeze. Because of the site condition, the client wanted their residence space closed to the outside environment. The building has piloti because of keeping some space for cars as it was used as a parking lot.

Although skinny steel structure was considered for the piloti, it was designed as Reinforced concrete structure to create more friendly environment for old patients who are high rates for the clinic. The structure answers both conditions to have closed residential space and open parking area.

The construction at the second floor is metal structure that can be a wide span because of the exterior walls as it was designed for truss beams.

Kitchen space, bathrooms, study corners, storage and so on are placed at the boarder line of the building area. Other rooms used as main space of a residence, such as living space, bed room, kids rooms are located inner area to protect from cold air from outside.

The unique design of the house is inside courtyards. The gardens are placed between the rooms and separate each room.

The walls at the courtyards are glass-framed walls, and they create one continuous space of the house, especially when they are opened and connect all space. Because of the courtyards, elements of the rooms and gardens are mixed and interact each other to create space that is hard to define neither inside nor outside. We believe the relationship would create more possibilities of architecture that could be more open and closer to the outside environment.

Via Dezeen

Other projects of Suppose Design Officeon ArchiDE:

+ House in the Kodaira by Suppose Design Office, Tokyo, Japan
+ House in Koamicho by Suppose Design Office, Japan
+ House in Hiroshima by Suppose Design Office, Japan
+ Buzen House by Suppose Design Office, Japan
+ Lodge by Suppose Design Office, Hiroshima, Japan
+ House in Otake by Suppose Design Office, Japan
+ Clinic by Suppose Design Office, Hirosihima, Japan
+ House in Nagoya by Suppose Design Office, Aichi, Japan
+ House in Sakuragawa, Tokyo by Suppose Design Office
+ Nature Factory by Suppose Design Office, Tokyo, Japan
+ House in Nagoya2 by Suppose Design office, Japan

VISIT SUPPOSE DESIGN OFFICE

Shanghai 2010: The Pavilions via Archdaily


Chaz Hutton shared some amazing photos of the pavilions in Shanghai with Archdaily!  Click here to see al the pavilions!

GO TO ARCHDAILY

House in the Kodaira by Suppose Design Office, Tokyo, Japan

“Japanese Suppose Design Office have completed this house in kodaira in Tokyo. The building is half covered with tarpaulin to blur the barrier between indoors and outdoors. Bare soil is left in the living room space, to allow the owners to plant grass in the future. A skylight is positioned at the centre of the house, above the staircase providing daylight.”

Other projects of Suppose Design Officeon ArchiDE:

+ House in Koamicho by Suppose Design Office, Japan
+ House in Hiroshima by Suppose Design Office, Japan
+ Buzen House by Suppose Design Office, Japan
+ Lodge by Suppose Design Office, Hiroshima, Japan
+ House in Otake by Suppose Design Office, Japan
+ Clinic by Suppose Design Office, Hirosihima, Japan
+ House in Nagoya by Suppose Design Office, Aichi, Japan
+ House in Sakuragawa, Tokyo by Suppose Design Office
+ Nature Factory by Suppose Design Office, Tokyo, Japan
+ House in Nagoya2 by Suppose Design office, Japan

Via Muuz

VISIT SUPPOSE DESIGN OFFICE

House K by Yoshichika Takagi, Hokkaido, Japan

We tried to see if we could design a space that would be ‘indoor’ (which was closed in terms of the thermal environment) but would give a feeling of being ‘outdoors’ as a backdrop within the building.

Japanese architect Yoshichika Takagi has completed a house in Sapporo, Japan, where the interior is divided by a series of wooden structures with pitched roofs. Called House K, the project forms platforms and mezzanines on top of the house-shaped rooms.

The information below is from Takagi:

For this residential housing project, the client desired an open space within an indoor environment. But at the same time, one of the other conditions was that it should reveal the house shape on the exterior.

This was on account of the client’s wishes, as they liked the village feeling of being surrounded by other residential houses, but the actual site was in the regular residential area surrounded by manufactured houses. Considering the cold climate in Hokkaido, it didn’t seem to be the most appropriate solution to make a wide open interior space as outdoors, yet, keeping the house shape on the exterior.

We tried to see if we could design a space that would be ‘indoor’ (which was closed in terms of the thermal environment) but would give a feeling of being ‘outdoors’ as a backdrop within the building. The given condition of making an open indoor space led directly to the idea of making house-shaped indoor rooms. If these house shapes were scattered, it would give a village-like view.

The shape of a house is a code for dividing space indoors and outdoors, and a village is a code that implies outdoors. By using these codes, we thought that an interweaved scenery of indoor and outdoor would be made possible. After some trials, it seemed that a set of more than 3 house shapes would give a village feeling, which would potentially create a relationship between indoor and outdoor. If we could cover these entirely with a bigger house shape, this would function as an indoor space in terms of thermal environment.

Eventually, we managed to create a interweaved scenery between ‘indoors’ and ‘outdoors’ by placing 6 house-shaped profiles within one large exterior that envelops the entire place.

One of the six house shapes was made into an outdoor terrace. Indoors, there would be a village-like view using the help of the code for outdoors, inside the building.

Via Dezeen

VISIT YOSCHICHIKA TAKAGI

Blog op WordPress.com.
Het Esquire thema.

Volg

Ontvang elk nieuw bericht direct in je inbox.

Doe mee met 86 andere volgers