Tribal DDB Office by i29 Interior Architects

i29 Interior Architects have completed an office design for Tribal DDB in Amsterdam.
Tribal DDB Amsterdam is a highly ranked digital marketing agency and part of DDB international, worldwide one of the largest advertising offices. i29 interior architects designed their new offices for about 80 people.

With Tribal DDB our main objective was to create an environment where creative interaction is supported. And to achieve as much workplaces as possible in a new structure with flexible desks and a large open space. All of this while maintaining a work environment that stimulates long office hours and concentrated work. As Tribal DDB is part of an international network a clear identity was required, which also fits the parent company DDB. The design had to reflect an identity that is friendly and playful but also professional and serious. The contradictions within these questions, asked for choices that allow great flexibility in the design.

Situated in a building where some structural parts could not be changed it was a challenge to integrate these elements in the design and become an addition to the whole. i29 searched for solutions to various problems which could be addressed by one grand gesture. At first a material which could be an alternative to the ceiling system, but also to cover and integrate structural parts like a big round staircase. Besides that, acoustics became a very important item, as the open spaces for stimulating creative interaction and optimal usage of space was required.

This led us to the use of fabrics. It is playful, and can make a powerful image on a conceptual level, it is perfect for absorbing sound and therefore it creates privacy in an open space. And we could use it to cover scars of demolition in an effective way. There is probably no other material which can be used on floors, ceiling, walls and to create pieces of furniture and lampshades then felt. It’s also durable, acoustic, fireproof and environment friendly. Which doesn’t mean it was easy to make all of these items in one material! i29 always looks for choices that answer to multiple questions at the same time. They tell a conceptual story about the company, the space and the users of the space. They deal with specific practical and functional issues and they have to have some autonomous quality as well. These ‘levels’ are intertwined; one leads you to the other. If you see how smart it serves it purpose practically it leads you to the company. If you see the powerful image that is non-depended, it leads you to the functionality, and round it goes.

We believe that simplicity builds character. Compare it to a human being; strong individuals always have one or few characteristics that stand out. We all know how hard it is to stay focused on the one thing that is most important to you. The same way it is with a design. The result of being very selective is that you have to push the one choice to the limit. It also provides a field of tension, and gives energy in a space without falling into chaos. But more importantly it leaves you with a charismatic environment.

Pictures and info by I29 Architects.
Other projects by i29 Architects, click here

VISIT i29 ARCHITECTS

Brandbase Pallets by Most Architecture, Amsterdam, Netherland Brandbase Pallet Project / MOST Architecture

Dutch firm Most Architecture have created this temporary office from wooden pallets for an Amsterdam advertising company.

The project for advertising agency BrandBase sits in a narrow Dutch canal house that runs 27 metres deep.
The pallet structure is designed in such a way that besides being merely a workplace, the entire element invites you to stand, sit or lay down on the pallets. This open office concept was created to suit the creative advertising agency, with an additional, informal atmosphere.

Find the pallet project on FACEBOOK!

VISIT MOST ARCHITECTURE

Municipal Theater of Guarda by AVA Architects, Guarda, Portugal

AVA Architects completed this theater that is situated in Guarda, a rural part of Portugal. The buildings are located in the central part of the city, south of the historical centre. The site is contiguous with the close-knit urban fabric but does not share a direct relationship with the surrounding public space. The new buildings have been designed for this very particular spot. The complex is composed of two autonomous and differentiated buildings, imposing a certain formal autonomy on them.

The whole complex is very puristic, with the emphasis on the contrast of materials. Enamelled glass next to wood or metal, the trend used in the interior but also exterior.The facade is dominated by glass-fibre, concrete panels, glass and granite. The objective was to create various forms and spaces which will persuade and attract visitors.

Photographes by FG+SG – Fernando Guerra, Sergio Guerra ->visit FG + SG

VISIT AVA ARCHITECTS

L-Shaped House by NAT Architects, Amsterdam, Netherland

NAT Architecten designed this L-shaped house that occupies a lot right between the street an the water.

The side that faces the street is just one level and the side that faces the water is three level with a fully transparent facade. The ground floor is a loft-like space with a timber panel that divides the children’s place to play and the parents place to cook and meet with friends. The other two levels are divided between parent and children so they have their own privacy.

Photos by Peter Cuypers!

Via DigsDigs

VISIT NAT ARCHITECTS

Apartments by Tissellistudioarchitetti, Cesena, Italy,

Italian office Tissellistudioarchitetti have completed an apartment block in Cesena, Italy, built in long layers linked by ramps.
The structure has parking on the ground floor, more parking and outdoor areas on the first floor and 28 residences with deep balconies above that.

The aim of the project was to revitalize a dismissed industrial area with a residential building. The challenge was to work within the parameters of good design and a low budget to provide the city with quality architecture while respecting the commercial space requirements of the client.

The resulting project provides a substantial architectural impact with respect to the smaller buildings of the area that are characterized by a broad range of building styles. The decision to use a traditional structure allowed the architects to focus their design energy on the details and the finances on finishing material, which afforded the pursuit of innovative design.

The complex characteristics of the site required a comprehensive and functional solution, taking into account the slope of the lot. The resulting building is composed of superimposed layers, developed
longitudinally.

Each ‘layer’ has a specific designated use: the first level is reserved for parking, the second level contains more parking in addition to outside living space, and the remaining levels are dedicated to the 28 residential units. A system of ramps and pedestrian walkways unifies the structure and provides pedestrian and vehicular access to all levels.

The elevation integrates with the surrounding area while maintaining a strong architectural identity. Wide balconies run the entire length of the building to emphasize the horizontal progression of the structure while providing access to the rear residential units. As a play on depth, two bands enclose the structure in a unique graphic gesture, providing order to an otherwise fragmentary façade and serving as the identifying symbol of the building.

Special thanks to Tissellistudioarchitetti for sharing!

VISIT TISSELLISTUDIOARCHITETTI

The Fredensborg House by NORM Architects, Copenhagen, Denmark

NORM Architects have recently completed the great interior for a House near Copenhagen, Denmark.

On a sloping property north of Copenhagen, the Fredensborg House is built on five small plateaus connected by steps, reflecting the shape of its surrounding terrain. The house aesthetic is derived from inspirations brought about by the labyrinthine mountain village architecture, those that you may find familiar in Southern Europe, the architecture of Chinese temples, and in the works of modernist Danish architecture Jorn Utzon.

Via dailyicon

VISIT NORM ARCHITECTS

Home 08 by i29 Architects, Amsterdam, Netherland

i29 Architects designed this small apartment of 45 square meters in Amsterdam, completely renovated because of foundation repair.

In it’s new layout all the functions of the house are placed in two wall units. Entrance hall, wardrobe and kitchen equipment are hidden behind a pinewood wall. On the opposite a second wooden wall of the same material is placed. This wall integrated a bench, fireplace and storage. Floor, ceiling and walls are all white. A custom designed table and bench, together with the fireplace are anthracite gray. The simplicity of the design and choice of materials give this apartment lots of space within the limited area.

Other stories of I29 on ArchiDE:
+ Home 07 by i29 Interior Architects, Amsterdam, Netherland
+ Home 06 by i29, Amserdam, Netherland
+ Panta Rhei college interiors by i29 Interior Architects, Amstelveem, Netherland
+ Gummo offices by i29 architects, Amsterdam, Netherland
+Power Office by i29 interior architects, Amsterdam, Netherland

VISIT I29 INTERIOR ARCHITECTS

Cargo offices by Group8 and Dynamobel, Switzerland

This eclectic interior architecture of an office building was recently realised by the studio Group8 – project team Christophe Pidoux, Christian Giussoni, Richard Fulop and Marco Neri. The customer is the logistic company Cargo.

The aim was to provide some silent work and conference spaces within the otherwise wide and busy open-plan office. The architects designed very simple space painted in white into which old and disused cargo containers were stacked one upon the other. They are of different colour and so they are in contrast with the white space. This way small offices were created inside the containers painted in white. The concept was developed in collaboration with the Spanish office furniture manufacturer Dynamobel.

Via MAD
Photographes are made by Régis Golay, FEDERAL studio

VISIT GROUP 8

VISIT DYNAMOBEL

The Narrow House by Bassam El-Okeily, Bilzen, Belgium

Bassam El Okeily designed this very interesting house in a small city called Bilzen in Belgium. Bassam El Okeily designed this house for a couple passioned by history and art.

The house has a closed ground floor exterior (entrance & garage) topped by a total transparency in glass. The display window reveals two balconies in skewed positions projection from a white façade.

The lower balcony contains a reading corner for a library belonging to the gentleman of the house, while providing him with a sheltered view of the street. The upper balcony accommodates an artist’s studio, the private domain of his wife. Blue light turn the façade into a spectacular light sculpture after dark.

Architecture become a pretext to chair something else than the sidewalk. A house is a space to live; it could also be a place to remain.

what‘s a house? A space to live, to project our happiness between four walls, then to spread out our vanity outside these walls.

Can there be space for something else?
A space for our melancholy, our scars, Then the luggage of our memories.

It is a narrow house which leaves with its threshold, our thousand and one smooth and invented lives.

It is a narrow house which offers to a narrow street: the history of a man, a woman and their passions.

History of a house imagined to live. But also to remain.

Special thanks to Bassam El Okeily for sharing!
Photography by Tim Van de Velde

Client: Mr Menten & Mss Bienkens
Architect:
Bassam El Okeily
Architect Collaborator :
Karla Menten
Statics:
Ingineer Ten Half

VISIT BASSAM EL OKEILY

Raffinati Store by Blazys Gérard, Montreal, Canada

Designers Alexandre Blazys and Benoit Gérard designed this interior for the Raffinati store that is located  in Montreal, Canada’s Ogilvy building.

The Raffinatti boutique took its conceptual inspiration from the folding and unfolding of the garment. First, a horizontal pliage holds the main garment area and its changing rooms. The second, a vertical intervention holds the second garment area as well as the service point of this high end shop.

The general impact is one of purity. A myriad of whites is used to climate different uses. In fact the serviced and principal circulation is in a glossy finish that allows for a reflection of the user. On the opposite side, the principal shopping area collects a more mat and architectural feel in order to soften the clothing of this line that caters to the female genre.

The garments are suspended on sculptural and airy structures leaving the floor of this 600 square foot space empty of any clutter.

Photography by Steve Montpetit
Via
Contemporist

VISIT BLAZYS GERARD


Maak een gratis website of blog op WordPress.com.
Het Esquire thema.

Volg

Ontvang elk nieuw bericht direct in je inbox.

Doe mee met 86 andere volgers