House at Jardin del Sol by Corona y P. Amaral Arquitectos, Tenerife, Spain

Corona y P. Amaral Arquitectos designed this house that is located in Tenerife, Canary Islands, Spain. The house is built at the edge of a cliff with an amazing view.

The basic idea of the project consists in the location of a monolithic concrete and glass volume over a timber platform located at the edge of a cliff in order to enjoy the amazing view of the 300m cliff, a 1000m long black sand beach, mount Teide and all the north coast of Tenerife island.

Bedroom and service areas are located in a one storie rectangular volume which enters into a double high volume containing the living-room, studio and kitchen. Both volumes organize an L-shape around the black paddle located at the edge of the platform so water surface gets mixed with the one of the sea, so all the areas of the house enjoy the views underlined by wood and water.

The interior and exterior finishing of the closed volume consists in treated concrete while complete walls are used in the facades facing the views. Protection is solved with timber shuts in the bedroom area and outside canvas stores in the living room.

A steel and wood freestanding canopy provides shadow to the central part of the terrace.

Via Archdaily

VISIT CYPA ARQUITECTOS

About these ads

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.
Het Esquire thema.

Volg

Ontvang elk nieuw bericht direct in je inbox.

Doe mee met 86 andere volgers

%d bloggers like this: