Patrick Cox Shop Interior by Chikara Ohno, Tokyo, Japan

01

Japanese architect Chikara Ohno from design form Sinato, designed a new shop interior for Patrick Cox in Tokyo, Japan. The designer positioned each of cylindrical steel pendant fixtures directly over a corresponding display pedestal.

04

02Chikara Ohno describes the design:

The shop is in a 17-story building in Tokyo’s fashion-centric Aoyama district and it is only a few steps inside the building’s main entrance. The important point of this shop seemed to be lighting. The products can shine and get a better look if the light source is close by, not shining down from the ceiling. So I positioned each of cylindrical steel pendant fixtures directly over a corresponding display pedestal. These fixtures provide most of the lighting in the space without the lighting from the ceiling. As a result, this space gets unique conditions such as “dark in above and well-lighted in below”. The gradation of the wall is a promotion of it. At the same time, the pendant fixtures cut the void and shape the space. Pathways in the shop seem to meander beneath a canopy formed by the largest of the drum shades.

05

03

06 Photography by Toshiyuki Yano

VISIT SINATO DESIGN

About these ads

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.
Het Esquire thema.

Volg

Ontvang elk nieuw bericht direct in je inbox.

Doe mee met 86 andere volgers

%d bloggers like this: